Thomas TEIQue

Likert skálás önértékelés

Érzelmi intelligencia elemzés

Elemzés kitöltésének ideje:
30 perc

Az érzelmi intelligencia megmutatja, hogy mennyire értjük és hogyan kezeljük saját és mások érzelmeit, valamint, hogy ez milyen hatással van kapcsolatainkra és munkahelyi sikereinkre.

Részletes riport

Ismerje meg a személy érzelmi intelligenciájának különböző faktorait, hogyan alakítja kapcsolatait, milyen belső erőforrásokkal dolgozik, mennyire önmotivált és alkalmazkodó.

Nincs jó vagy rossz válasz

Az érzelmi intelligencia használatának nincs helyes vagy helytelen módja. A kérdőíven belül a különböző pontszámoknak pozitív és negatív következményei egyaránt vannak, amelyeket a riportban ismertetünk.

Széleskörű felhasználás

A TEIQue-t számos célra használják, többek között vezetőképzésre, munka- és életvezetési tanácsadásra, tehetségfejlesztésre, a munkavállalói morál mérésére, csapatépítésre, toborzásra és kiválasztásra és még sok másra.

Felhasználási területek

Thomas érzelmi intelligencia felmérése, a Trait Emotional Intelligence Questionnaire (TEIQue) segíthet vállalkozásának megérteni a munkatársak saját érzelmeit, érzelmekre adott reakcióit, és kapcsolatait.

Annak megértése, hogy munkatársai hogyan kezelik saját és kollégáik érzelmeit, segít azonosítani azon személyeket, akik alkalmasabbak olyan szerepekre, amelyek vagy nagy stresszel járnak, vagy jó vezetői készségeket igényelnek. Ezen a két területen a magas érzelmi intelligenciával rendelkező személyek kimagaslóan teljesítenek.

Tudományos Háttér

A jellemvonás alapú érzelmi intelligencia kérdőívet (TEIQue – ejtsd: TQ) K.V. Petrides PhD. fejlesztette ki a UCL egyetemen. 

A TEIQue elemzés a Brit Pszichológiai Társaság által  regisztrált és az Európai Pszichológusok Szövetsége által lefektetett technikai kritériumok alapján auditált.

 

Az érzelmi intelligencia elemzések elvégzése a vezetők számára pragmatikus módja annak, hogy megértsük, ki lesz a szervezet és a csapat hasznára az érzelmi intelligenciája által nyújtott készségeivel.

Ha egy szervezetben érzelmileg intelligens vezetők vannak, az nem csak nyugodt munkahelyi környezetet biztosít, de javítja a hatékonyságot, és csökkenti a fluktuációt.

Formátum

A Thomas TEIQue egy 153 kérdéses (Likert skálás) kérdőív alapján a személy által adott válaszokat egy normacsoporthoz méri. 
A TEIQue kitöltésekor az egyén saját magát jellemzi, nincsenek jó vagy rossz válaszok. 
A TEIQue elektronikus formában az interneten keresztül érhető el.
A TEIQue riport megmagyarázza az érzelmi intelligencia hátterét és elméletét, annak munkahelyi szerepét, és tartalmazza a kitöltő személy pontszámainak értelmezését. Az értékelés feltárja, hogy a pontszámok hogyan hatnak és miként nyilvánulnak meg a szakmai környezetben, valamint rávilágít a fejlesztési pontokra.
A TEIQue „Személyes Fejlesztés” riportja egy következő szint az érzelmi intelligencia fejlesztése szempontjából. Ez a riport teljeskörű információt nyújt arról, hogy a pontszámok hogyan befolyásolhatják a munkahelyi teljesítményt, és részletes szempontokat tartalmaz az érzelmi intelligencia fejlesztésére vonatkozóan.

A TEIQue riportok széleskörűen felhasználhatóak a coaching és fejlesztési folyamatoktól kezdve, a vezetői tréningeken vagy csapatépítésen át, egészen a kiválasztásig.

Ha szeretne többet megtudni a Thomas érzelmi intelligencia elemzéséről, vagy bizonytalan melyik elemzés segítené Önt legjobban munkája során, keressen minket bizalommal.