Thomas TEIQue

Likert skálás önértékelés

Érzelmi intelligencia elemzés

Elemzés kitöltésének ideje:
30 perc

Az érzelmi intelligencia megmutatja, hogy mennyire értjük és hogyan kezeljük saját és mások érzelmeit, valamint, hogy ez milyen hatással van kapcsolatainkra és munkahelyi sikereinkre.

Felhasználási területek

Tudományos Háttér

A jellemvonás alapú érzelmi intelligencia kérdőívet (TEIQue – ejtsd: TQ) K.V. Petrides PhD. fejlesztette ki a UCL egyetemen. 

A TEIQue elemzés a Brit Pszichológiai Társaság által  regisztrált és az Európai Pszichológusok Szövetsége által lefektetett technikai kritériumok alapján auditált.

 

Formátum

A Thomas TEIQue egy 153 kérdéses (Likert skálás) kérdőív alapján a személy által adott válaszokat egy normacsoporthoz méri. 
A TEIQue kitöltésekor az egyén saját magát jellemzi, nincsenek jó vagy rossz válaszok. 
A TEIQue elektronikus formában az interneten keresztül érhető el.
A TEIQue riport megmagyarázza az érzelmi intelligencia hátterét és elméletét, annak munkahelyi szerepét, és tartalmazza a kitöltő személy pontszámainak értelmezését. Az értékelés feltárja, hogy a pontszámok hogyan hatnak és miként nyilvánulnak meg a szakmai környezetben, valamint rávilágít a fejlesztési pontokra.
A TEIQue „Személyes Fejlesztés” riportja egy következő szint az érzelmi intelligencia fejlesztése szempontjából. Ez a riport teljeskörű információt nyújt arról, hogy a pontszámok hogyan befolyásolhatják a munkahelyi teljesítményt, és részletes szempontokat tartalmaz az érzelmi intelligencia fejlesztésére vonatkozóan.

A TEIQue riportok széleskörűen felhasználhatóak a coaching és fejlesztési folyamatoktól kezdve, a vezetői tréningeken vagy csapatépítésen át, egészen a kiválasztásig.