Thomas PPA

Viselkedés és kompetencia elemzés

A kompetenciaelemzés befejezése után azonnali hozzáférést kapunk az üzleti eredményekre összpontosító riporthoz, amely lehetővé teszi az emberek munkakörhöz való igazítását, a megfelelő jelöltek kiszűrését, útmutatót kapunk a megfelelő vezetésükhöz, fejlesztési igényeikhez, csapatba való  beillesztésükhöz.

Ipszatív pszichometrikus
elemzés

A Thomas kompetenciaelemzés egy olyan profilozás, amely részletezi egy személy erősségeit, korlátait, kommunikációs stílusát, értékét a vállalat számára, motivációit, alapvető félelmeit és nyomás alatti viselkedését.

Elemzés kitöltésének ideje:
8 perc

A Thomas viselkedés és kompetencia elemzése mindössze 8 perc alatt pontos betekintést nyújt az emberek alapvető,  munkahelyi, és nyomás alatti viselkedésébe.  Lehetővé teszi a fejlesztésre szánt költségvetés maximalizálását, biztonságot nyújt a toborzás során, segít a fluktuáció elkerülésében, térképet ad a vezetőknek beosztottjaik vezetésében, a csapatoknak pedig az együttműködéshez.

A PPA 8 perc alatt megmutatja hogyan viselkednek az emberek munka közben, nyomás alatt, és ez hogyan viszonyul preferált viselkedésükhöz.

A PPA személyelemzés segítségével megtudhatja melyek az adott személy erősségei és korlátai, képet kap kommunikációs stílusáról, motivációjáról. Ezáltal biztosabban dönthet kiválasztáskor, maximalizálhatja az oktatásra és fejlesztésre szánt költségeket, és megérti hogyan tud jobb munkahelyi hangulatot teremteni és elkerülni, hogy munkatársai elhagyják a céget.

Validált elemzés:
A PPA elemzést a Brit Pszichológiai Társaság (BPS) regisztrálta, és a Pszichológusok Egyesületeinek Európai Szövetsége által meghatározott szigorú technikai kritériumok szerint került auditálásra.

Tudja meg, hogyan nyerhet mély betekintést az emberek viselkedési stílusaiba és motivátoraiba a Thomas PPA elemzéssel. Olvasson bele a mintariportba:

Felhasználási területek

A PPA elemzés a munkakörelemzéssel (Thomas JOB)  kombinálva segítséget nyújt a személy kompetenciáinak maximális kiaknázásához vagy egy pozíció betöltéséhez. 

Egy csapat elemzéseinek összesítésével pedig csapatelemzést (Thomas Teams) végezhetünk, ahol feltárhatjuk a hiányzó készségeket, erősségeket és sebezhetőségeket.  

A PPA elemzés alapján lehívható további riportok a vállalatok igényeihez lettek szabva, így elérhetőek olyan elemzések, mint a Vezetői készségek, Képzési igények, Interjúkérdések stb. A változó piaci igényekhez igazodva portfóliónk folyamatosan fejlődik, így született például a Távmunkában dolgozók vezetése riport.

Formátum

A Thomas PPA egy ipszatív időnyomásos kérdőív, azaz a személy által adott válaszokat a személyhez magához képest és nem egy csoporthoz méri. A kitöltőnek melléknevekből kell kiválasztania azt, amely leginkább vagy legkevébé jellemzi őt.
A PPA kitöltésekor az egyéneknek négy közül két melléknevet kell kiválasztaniuk, az egyik a ‘legjellemzőbb’ a másik a ‘legkevésbé jellemző’. Ezt a folyamatot 24-szer kell megismételni.
A PPA elérhető elektronikus formában az interneten keresztül, és papír formában egyaránt.
Megbízhatóság és validálás:
A Thomas PPA-t szigorú tudományos teszteknek vetették alá, hogy igazolják megbízhatóságát. A PPA-t a  Brit Pszichológiai Társaság  (BPS) regisztrálta, majd a technikai kritériumok tekintetében a Pszichológusok Egyesületeinek Európai Szövetsége Állandó Tesztbizottsága (EFPA Standing Committee on Tests and Testing) auditálta. (European Federation of Psychologists’ Associations.)
A Thomas International folyamatos kutatásokat folytat a Cambridge Egyetem Pszichometrikus Központával együttműködésben. http://www.psychometrics.cam.ac.uk/.

Tudományos Háttér

A teszt megalkotója: Thomas M. Hendrickson
Megjelenésének dátuma: 1958
Háttér és elmélet:
Az 50-es évek végén, 60-as évek elején, Dr. Thomas Hendrickson továbfejlesztette William Moulton Marston DISC elméletét, ezzel létrehozva a PPA (Personal Profile Analysis) munkahelyi személyelemzést.
Marston elmélete azt állítja, hogy az érzelmeken alapuló cselekvés az egyén bioszociális válasza a támogató vagy ellenséges társas környezetre. Ezek a cselekmények határozzák meg, hogy az egyén milyen kölcsönhatásban van a környezetével. Ennek módját négy alapfogalommal fejezte ki: dominancia (Dominance), befolyásolás (Influence), állhatatosság (Steadiness) és alkalmazkodás (Compliance), melyek rövidítve alkotják a ‘DISC’ betűszót. Marston 1928-ban publikálta az ‘”Átlagemberek érzelmei” (Emotions of Normal People)’ című könyvét, melyben leírja az emberi tudatosság elméletét, melyet egyszerűen ‘DISC’ elméletnek nevezünk.
A PPA meghatározza, hogy az egyén hogyan reagál a munkahelyi helyzetekre: kedvezően vagy ellenségesen, kihívásként érzékeli-e a hatásokat? És hogy az erre adott válasz aktív-e vagy passzív? Így négy fő elem mentén minősíti az egyén magatartási preferenciáit: Dominancia, Befolyásolás, Állhatatosság és Alkalmazkodás.

Ha szeretne többet megtudni a PPA elemzésről, vagy bizonytalan melyik elemzés segítené Önt legjobban munkája során, keressen minket bizalommal.