360 Bespoke

360 fokos elemzés

Elemzés típusa: kérdőív

Kitöltésének ideje:15-30 perc

A 360 egy olyan objektív keretrendszer, amelynek segítségével azonosíthatja a teljesítményt rontó tényezőket, fejlesztheti a tudatosságot, és megfelelő környezetet biztosít az őszinte és konstruktív visszajelzéseknek.

Ez az elemzés gyors és könnyű lehetőséggel szolgál a teljesítménnyel kapcsolatos visszajelzések begyűjtéséhez, mind a vezetőktől, mind a kollégáktól, csapattagoktól vagy ügyfelektől, amelyeket összehasonlíthatunk saját észlelésünkkel.

A 360 segít

Formátum

Válassz ki egy mintát vagy válogass a kompetenciákból a 360 keretrendszer megalkotásához. A válaszadók az adott személy teljesítményét a kompetenciák függvényében 1-től 7-ig terjedő skálán értékelik (1- a személy a területen fejlesztésre szorul, 7- kivételesen teljesít) A kitöltés során a résztvevőknek lehetőségük van szöveges választ is adni.

A riport tartalmazza az összes válaszadó pontszámait, valamint grafikusan szemléltetve kiemeli azokat a területeket, amelyek között nagy különbségek vannak. Ez segít az olyan területek meghatározásában, amelyeknél a teljesítménnyel kapcsolatosan esetleges félreértések vannak.

A visszajelzés kulcsfontosságú a munkatársak és vezetők számára, megmutatja az alacsony teljesítmény okait, feltárja a hiányosságokat. Az elemzés lehetővé teszi, hogy az alkalmazottak megértsék a szervezetre gyakorolt hatásukat. Ez az elemzés gyors és könnyű lehetőséggel szolgál a teljesítménnyel kapcsolatos visszajelzések begyűjtéséhez, mind a vezetőktől, mind a kollégáktól, csapattagoktól vagy ügyfelektől, amelyeket összehasonlíthatunk saját észlelésünkkel.

Tudományos Háttér

A teszt megalkotója: Sarah Hamilton-Gill
Megjelenés dátuma: 2012
Háttér és elmélet: A Thomas 360 Bespoke rendszerét Sarah Hamilton-Gill a Thomas International-lel együtt fejlesztette ki 2012-ben. A 360 Elite rendszer elméletét Sarah Hamilton-Gill 15 évvel ezelőtt találta ki, a papíralapú 360 programok hatékonyabbá tétele érdekében.
A 360 fokos visszajelzés a résztvevők számára a teljesítmény mélyebb megértését eredményezi, tekintve, hogy a válaszadók a személy kompetenciáiról 360 fokos perspektívát nyújtanak, ezáltal csökkentve a torz önértékeléseket.
A válaszadók visszajelzései bizalmasak és névtelenek maradnak a folyamat során, ezáltal őszintébb, szabadabb és nyitottabb válaszokat kaphatunk. A Thomas 360 Bespoke lehetővé teszi az üzlet szempontjából releváns területek kiválasztását, valamint 8 féle kérdőív mintából vagy a 31 kompetenciát tartalmazó “bank”-ból is választhatunk.