"This is Me"
DISC alapú együttműködést fejlesztő workshop

Egy workshop, ahol a kollégák jobban megismerhetik önmagukat és egymást.

Miért van szükség egymás mélyebb megismerésére egy munkahelyen?

Mert ez a hatékony együttműködés alapja.
Ha megértjük először a saját, majd munkatársaink erősségeit, motivátorait és preferált kommunikációs stílusát és azt, hogy mit szeretne, hogyan viselkedjünk, kommunikáljunk vele, akkor, képesek leszünk könnyebben szót érteni, és hatékonyan együttműködni.  Oka van, hogy miért reagál kollégánk egyes helyzetekben olyan hevesen, hogy miért szeret vagy utál valaki adminisztrálni, vagy miért csendesedik el egyik pillanatról a másikra. A miértek megértése után könnyebben tudjuk kezelni egymást, ami meglátszik a hatékonyságon, a konfliktusok csökkenő számán, és a morálon is.

Mitől hatékony ez a workshop?

Mert mindenki számára érthető és azonnal beépíthető a hétköznapokba.
Manapság mindenhol a hatékony együttműködésről hallunk. De hogyan lehetne hatékonyan együttműködni, ha az együttműködő felek nem értik egymást? A „This is me” workshop pontosan ebben segít. Amíg elbeszélünk egymás mellett, újra és újra félreértjük egymást egy-egy munkafolyamatban, addig nehéz hatékonyságot növelni. Workshopunk a probléma gyökerénél keresi a megoldást, ha megértjük egymás kompetenciáit, kommunikációs stílusát, erősségeit és korlátait, akkor nő az elfogadás és innen már kezdhetjük az együttműködést fejleszteni.

Miért szeretik a vezetők a workshopot?

A Thomas „This is me” program segíti a vezetőt, hogy tökéletesítse a munkatársakkal kapcsolatos irányítási készségeit, és hatékonyabban tudja menedzselni és motiválni dolgozóit, az elkötelezettség és a maximális teljesítmény érdekében.
Hisszük, hogy a vezető akkor tudja igazán eredményesen vezetni embereit, ha érti őket. A program végén a vezető egy konkrét térképet kap embereiről a kezébe, megtanulja, hogy hogyan tud a legmegfelelőbben kommunikálni velük, milyen feladatok illenek  az egyes kollégáknak. Képes lesz személyre szabottan motiválni őket anélkül, hogy doktorálnia kellene pszichológiából.
A vezetők irányítási képességeinek fejlesztésével tudjuk leginkább csökkenteni a lemorzsolódást.

Hogyan épül fel a workshop?

A „This is me” workshop előtt a résztvevők kitöltik a Thomas Personal Profile Analysis (PPA) – magatartás elemzést. A 8-10 perc alatt kitölthető kérdőív alapján a résztvevők megkapják elemzésüket, és személyes visszajelzést kapnak tanácsadónktól.  

A workshop során minden résztvevő kidolgozza saját „térképét” és az alábbi fontos és egyértelmű információkat osztják meg munkatársaikkal:

Az elhangzott igényeket a résztvevők személyes adatlapon rögzítik, az összesített információkból kártyákat készítünk, melyet mind a vezető, mind igény szerint a csapattagok megkapnak. A kártyák segítséget nyújtanak a hétköznapi helyzetekben, kommunikációban.