A pszichometriai tesztek előnyei a kiválasztásban

Olvasási idő 5 perc

A pszichometriai elemzések átalakítják a toborzás folyamatát. A kiválasztással foglalkozó szakemberek annak érdekében vesznek igénybe pszichometriai eszközöket, hogy hatékonyabb, következetesebb és megbízhatóbb módon találják meg a legjobb jelölteket.

Olyan jellemzők mérésével, mint a kompetenciák, kommunikációs stílus, motiváció vagy csapatban betöltött szerep, az elemzések segítenek tisztább képet alkotni a jelöltről, valamint mérőszámot adnak egy adott szerepre vagy pozícióra való alkalmasságról. A Thomas pszichometriai riportjai biztosítják, hogy az adott pozícióra a lehető legmegfelelőbb személy kerüljön kiválasztásra.

Ebben a cikkben bemutatjuk a pszichometriai tesztek számos előnyét a toborzás során, mint például a növekvő munkavállalói elégedettség, a fluktuáció csökkentése, és hatékony utódlástervezés.

Milyen előnyei vannak a pszichometriai elemzéseknek a kiválasztás során?

Mint korábban említettük, a pszichometriai eszközök toborzási célú alkalmazásának számos előnye van. Az elemzések egyik fő különlegessége, hogy objektív és mérhető adatok biztosítására tervezték, így képessé teszi a vezetőket a megalapozott döntések meghozatalára a kiválasztási folyamatban. A riport betekintést nyújt a jelölt viselkedésébe, motivációiba, kommunikációs stílusába, kompetenciáiba, nyomás alatti viselkedésébe, térképet adva a vezetők kezébe a személyre szóló vezetéshez.

A pszichometriai elemzések segítenek a vezetőknek:

1. Megérteni a jelölt munkahelyi viselkedését

A felvétel szempontjából kulcsfontosságú annak megértése, hogy valaki várhatóan hogyan fog viselkedni a pozíciójában. A magatartásra és a kompetenciákra összpontosító pszichometriai eszközök olyan adatokkal szolgálnak, amelyek előrevetítik a jelölt preferált kommunikációs stílusát, a nyomás alatt történő reakcióit és azt, hogy mi tartja az adott személyt motiváltan.

2. Azonosítani a jelölt készségeit

Akár vezetői akár más pozícióra azonosított potenciál számos szervezetnél kulcsfontosságú tényező. A pszichometriai elemzések segítenek meghatározni, a munkakörben elvárt kompetenciákat, és mérik a jelölt illeszkedését.  A rendszer ezzel támogatja az utódlás hatékonyabb tervezését, és segít maximalizálni az alkalmazottak elkötelezettségét és ambícióját is.

3. Meghatározni a fejlesztési területeket

A pszichometriai értékelések az alkalmasságra és képességekre fókuszálnak. Már a felvétel pillanatában borítékolják, ha egy adott pozícióban fejlesztésre, vagy támogatásra lesz szüksége a jelöltnek, így a számára legmegfelelőbb fejlesztési programot dolgozhatjuk ki ahelyett, hogy értelmetlen fejlesztésekbe invesztálnánk.

4. Azonosítani a jelölt csapatba illeszthetőségét

A riport által világossá válik, hogy hogyan lesz képes együtt dolgozni a csoport többi tagjával, vagy vezetőjével, képet ad a másokkal való kommunikációjáról.

A pszichometriai értékelések további előnyei:

Mindemelett a pszichometriai értékelés integrálása a kiválasztási folyamatba időhatékonyabb, költséghatékonyabb, következetesebb és egységesített kiválasztási folyamatot eredményez. Ezáltal a pszichometriai tesztek felbecsülhetetlen értékű üzleti eszközzé válhatnak, amely nemcsak a toborzást egyszerűsítik, hanem megbízható kiválasztási folyamatot is biztosítanak. Így:

Hatékonyabbá teszi a személyes interjút

A személyes interjúk elengedhetetlenek a kiválasztás során, azonban a stressz befolyásolhatja az első benyomást. Előfordulhat, hogy valaki rettenetesen teljesít egy személyes interjún, azonban rendelkezik a munkához szükséges összes készséggel és adottsággal. Ellenkező esetben, aki remekel a személyes találkozáskor, nem mindig válik a legkiválóbb alkalmazottá. Az elemzések segítenek abban, hogy ne kelljen az első benyomásra támaszkodni.

Csökkenti a kiválasztási folyamat időtartamát

A pszichometriai tesztek nagy előnye, hogy nagyon rövid idő alatt nagyon sok információt kaphatunk a jelöltről. Tulajdonképpen az idő faktor teszi ezeket a teszteket felbecsülhetetlen értékű befektetéssé a tömeges toborzáshoz. Az elemzések használatával több száz beérkezett pályázat közül is könnyen le lehet szűkíteni az interjúra hívható jelölteket.

A jelölt készségeire és képességeire fókuszál (nem csak a tudásra és a tapasztalatra épít)

Az önéletrajz és/vagy motivációs levél bemutatja a jelölt szakmai eredményeit és iskolai végzettségét, de általában nem mélyül el az egyéb  releváns készségek részletes áttekintésében. Ezek az információk azonban nélkülözhetetlenek az adott pozíció betöltéséhez szükséges készségek azonosításához.

Következetességet biztosít a kiválasztás során

A pszichometrikus tesztelés lehetővé teszi, hogy újra és újra megbízható eszközzel dolgozva egységességet teremtsünk a toborzás különböző szintjein. Emellett olyan információkat kínál, amelyet a későbbiekben is felhasználhatunk a munkavállalók fejlesztésére és elkötelezettségük növelésére.
A megfelelő emberek felvételével számos költségtől kíméljük meg magunkat, és biztosítható az elkötelezett és motivált munkaerő kialakítása. Ez a profi kiválasztás alapja.

Amennyiben elemzéseink felkeltették figyelmedet, vedd fel velünk a kapcsolatot még ma.