3 toborzási kihívás, amivel szembe kell nézned

Olvasási idő 5 perc

A korlátozásokat követő világban a megfelelő, tehetséges emberek segíthetnek a leginkább boldogulni. A megfelelő tehetséges embereket pedig nagy eséllyel, gyorsan és akár távolról kell alkalmaznod. Nem könnyű feladat. Íme a három legnagyobb toborzási és kiválasztási kihívás, amelyekkel szembe kell nézned.

Egy vállalkozás sikere a csapatokon és magukba foglalt kompetenciákon múlik. Amikor elkezded újjáépíteni az üzletedet, elengedhetetlenné válik a képességbeli hiányok kitöltése. Mi a kulcs ehhez? Gyors, hatékony toborzás.

Egy dolog világos: bármennyire fejlett is volt a felvételi folyamat, a régi szabályok már nem érvényesek. Függetlenül attól, hogy új alkalmazottakat keresel, vagy meglévő kollégáidat szeretnéd fejleszteni, szükséged lesz a megfelelő eszközökre.

A virtuális interjú nem az egyetlen kihívás, amellyel szembe kell nézned. Több a tehetséges ember, mint valaha, így nehezebb azonosítani a kiemelkedő készségekkel rendelkező jelentkezőket. A leterhelt HR csapatok számára is a fontos, hogy csak a legjobb kompetenciákkal rendelkező jelöltek meghallgatására legyen szükség. De hogyan szűrheted elő a készségeket? Ráadásul a toborzási folyamat nem ér véget a megfelelő jelölt kiválasztásával. A gyors onboarding folyamatot szem előtt tartva talán egy tapasztaltabb jelölt jobbnak tűnhet, de magasabb fizetési igénnyel rendelkezik és a siker még így sem garantált.

Összességében úgy tűnik, hogy az „új világ” igényei új kihívások elé állítanak minket, ezért összegyűjtöttük a három legnagyobb akadályt, amellyel szembe kell nézned a toborzás új korszakában.

A különböző működési módokhoz különféle készségesek szükségesek

Előfordulhat, hogy a korlátozások és az azzal járó helyzetek új kihívásokat és új munkamódszereket eredményeztek céged számára. Ez valószínűleg új képességbeli hiányosságokat fedett fel, melyeket azonosítani és kitölteni szükséges.

Először világos képet kell alkotnod arról, hogy mit keresel a toborzás során. Specifikus tulajdonságokat keresel? Előre tudod, hogy milyen motivációt vársz el? Szükség lesz-e a munkavégzés során arra, nagy figyelmet fordítson a részletekre, vagy fontos, hogy tudjon önállóan dolgozni? Munkaköri profil létrehozásával és a jelöltek hozzáigazításával a Thomas elemzés segítségével javul az esélye annak, hogy elsőre a megfelelő embert alkalmazd, időt és pénzt takarítva meg.
Azt is figyelembe kell venned, hogy a jelölt képes-e távolról dolgozni. Ez egy nagyon szükséges és fontos készség a munka új világában.
Figyelj rá, hogy ne korlátozd a felvételt csak külső jelöltekre. Meglévő kollégáink készségeinek fejlesztése is nagyon eredményes, ráadásul jelentősen csökkenti a költségeket és a kiválasztásra fordított időt.

A gyors, hatékony, megalapozott (és akár távoli) toborzáshoz a megfelelő eszközökre van szükséged

Nehéz megállapítani, hogy a szemben ülő jelölt megfelelően fog-e illeszkedni a céghez, a csapathoz, vezetőjéhez. Egy 2019-es tanulmány szerint a toborzási szakemberek 70%-ban a testbeszédet figyelik a készségek megállapítására. Az eredményt jelentősen torzíthatja, ha az ösztöneinkre támaszkodunk, személyes találkozás nélkül pedig lehetetlen felmérni.

Az elemzések itt kerülnek a képbe. A kompetenciaelemzések egyértelmű betekintést nyújtanak az interjúalany preferenciáiba, erősségeibe, korlátaiba, kommunikációs stílusába, motivációiba, nyomás alatti viselkedésébe. Az értékeléséből származó információ segít abban, hogy hol kell mélyebben belemenni az interjúba és milyen kérdéseket kell feltenni a jelöltnek. Célzott interjúkérdések nélkül nem biztos, hogy sikerül feltárni a kérdéses pontokat, és a kihívások már itt elkezdődnek.

A pszichometriai tesztelés használatával hatékonyabban működik a beillesztés is, így időt takaríthatsz meg, mert tudni fogod hogyan viselkednek és tanulnak jobban, betekintést kapsz a kihívást jelentő tulajdonságaikba, lehetővé téve a vezetők számára, hogy kezdettől fogva hatékonyan tudják vezetni a jelöltet.

Az értékelések segítségével meglévő alkalmazottakat is profilozhatsz, amivel megelőzhető a kiégés, növelhető a hatékonyság, megalapozottabbá válik az utódlástervezés.

Egy rossz döntés sokba kerül

Globális szinten a kiválasztás költsége átlagosan 4,000 $ körül mozog, a folyamat pedig 27.5 napot vesz igénybe. Egy rossz döntés még a COVID-19 előtt is drága mulatság volt, most pedig, amikor az erőforrások értékesebbek, mint valaha, komoly kiadást jelenthet.

Egy egyszerű felvételi folyamat és a megfelelő eszközkészlet könnyebbé teszi a legjobb jelölt alkalmazását a lehető leggyorsabban. Azonban a felvétel után is fontos, hogy a beillesztés folyamata is a lehető legegyszerűbben és leghatékonyabban menjen végbe.

Egy nemrégiben elvégzett felmérés szerint azon alkalmazottak 43%-a, akik közvetlenül a felvétel után kilépnek, azért hozza meg ezt a döntést, mert a munkakör nem felel meg az elvárásaiknak.
Ennek elkerülése érdekében biztosítsunk tanulási és fejlődési lehetőséget, állítsunk fel SMART célokat, tartsuk fenn a munkavállalói elkötelezettséget.

A Thomas PPA elemzés alapján számos olyan riport hívható le, amely támogatja a felvételi, beillesztési és fejlődési folyamatot, valamint az egyén potenciáljának maximalizálását. Az erősségekre összpontosít, rámutat a lehetséges fejlesztési területekre, segít csökkenteni a fluktuációt.

Újjáépítés a toborzáson át a gyakorlatban

A toborzás önmagában sem könnyű feladat, az új, megváltozott körülmények pedig nehezítenek a helyzeten. A megfelelő személy megtalálásához azonosítani kell a hiányosságokat, megtalálni az ideális jelöltet és tökéletesíteni az onboarding folyamatát.
Tehát mi a következő lépés? 

  • Azonosítsd a készségbeli hiányosságokat a szervezetben és priorizáld a fejlesztési területeket, ha megoldható a hiányosság betöltése házon belül.
  • Gondold újra a toborzás-kiválasztás folyamatát – készülj fel a távolról végezhető toborzásra és beillesztésre pszichometriai elemzések segítségével.
  • Használd a Thomas kompetencia, csapat és elkötelezettség elemzéseit a megfelelő döntések meghozatalához és a felvételi folyamat hatékonyságának növeléséhez, költségeinek csökkentéséhez. 

Tudj meg többet az elemzésekről. Lépj velünk kapcsolatba még ma!