Thomas Engage

Munkavállalói elkötelezettségmérés

Thomas Engage megmutatja a szervezeti elkötelezettség szintjét, és kijelöli a fejlesztéséhez szükséges lépéseket. Cselekedjen mielőtt még munkatársai elhagynák a céget.

 

A Thomas Engage egy online felmérés, amely a munkavállalói elkötelezettség szintjét méri, és segít a valóban elkötelezett munkaerő kialakításában. Ez a gyakorlati megoldásokhoz vezető megközelítés előhívja azokat a provokatív gondolatokat és beszélgetéseket, amelyek a hosszú távú és fenntartható elkötelezettséghez szükségesek. Ezáltal olyan potenciális előnyöket nyújt, mint a magasabb szintű termelékenység, elkötelezett munkaerő, jobb munkahelyi közérzet és megnövekedett bevétel.

A Thomas Engage méri, hogy az emberek hogyan gondolkodnak és éreznek az  általuk végzett munkával, a kollégákkal, és a céggel kapcsolatban. Ez azonosítja a különböző területek erősségét és sebezhetőségét, például azokat a csapatokat, osztályokat vagy régiókat, ahol segítségre van szükség. Ez előnyt jelent a szervezetek számára és olyan akciótervet határoz meg, amelynek végrehajtásával fenntartható a változás és a fejlődés.

Az Engage-et Mark Slaski tervezte egy öt évre kiterjedő tudományos munkahelyi elkötelezettség kutatás eredményeként. Az Engage hét fő faktort mér, amely hatással van a munkahelyi elkötelezettségre: Hang, Közösség, Kihívás, Szabadság, Tiszta elvárások, Elismerés, Fejlődés.

A több, mint 150 szervezettel végzett kutatás azt mutatja, hogy azok a vállalatok, amelyek magas szervezeti elkötelezettségi szinttel rendelkeznek, magas pontszámot kapnak a munkahelyi közérzet, a kötelezettségvállalás és a teljesítmény terén is.

A Thomas Engage felmérés egyfata “egészségügyi kivizsgálás” is, amely a szervezet elkötelezettségéről egy 3 dimenziós térképet generál. Ez könnyen kezelhető és gyors eredményeket kínál. A legfontosabb, hogy felbecsülhetetlen értékű információkat tartalmaz, amelyek lehetőséget kínálnak a menedzsmentnek a hatékony és tartós változásra.

Használja a Thomas Engage felmérést és azonosítsa:

  • Az erős és sebezhető területeket
  • Az elkötelezettségi szinteket a különböző csoportokban vagy szegmensekben
  • A szervezet benchmarking elemzését más szervezetekkel szembens
  • A szervezeti jóllét szintjét
  • A szervezeten belül lévő vezetési stílusokat


 

Megismerné a gyakorlatban? Megnézne egy mintariportot?

Keressen minket bizalommal!

+3630 5875009, info@contactp.hu