Cooperation Card – workshop

Mi az a Cooperation Card?

Az emberek a vezetőket és nem a céget hagyják el…
(Forrás: A CMI (Chartered Management Institute) novemberi összefoglalója; CIPD Alkalmazotti kitekintés, CIPD Resourcing and Talent Planning. Annual survey report)

A dolgozók fele a rossz vezetés miatt hagyja el munkahelyét. A rossz vezetők gyengítik az alkalmazottak elégedettségét és motivációját, ezáltal a cég a rossz csapatszellemtől és az alacsony teljesítménytől szenved, még mielőtt az emberek felmondanának. Amikor pedig valóban elhagyják a céget, további nehézségek merülnek fel: gyengül a hatékonyság, az új emberek kiválasztására és a tréningre fordítandó költségek emelkednek.

A vezetők irányítási képességeinek fejlesztésével tudjuk leginkább csökkenteni a lemorzsolódást. A jó vezetők elkötelezett és motivált csapatot építenek, ezáltal elérik célkitűzéseiket és hozzák a cég által megkívánt eredményt. Ha csökken a lemorzsolódás, csökken a drága kiválasztás és az időt rabló betanítás költsége is. 

Egy vezető álma, a sokszínű, összeszokott és együttműködő csapat. Azonban a sokszínűség, és a különböző emberi típusok közti kapcsolat inkább villámokkal, mint fogaskerekekkel jellemezhető.

Tanuljuk meg előnyként használni az egymásban rejlő erősségeket ahelyett, hogy akadálynak élnénk meg a különbségeket.

Játszunk nyílt lapokkal!

A Cooperation Card egy vezetőknek szóló kártya, a munkavállalók hatékony kezeléséhez, fejlesztéséhez, coaching folyamatához. Egy térkép saját embereiről, amely alapján kiigazodhat a humán kompetenciák világában egyéb humán képesítés nélkül.

A Thomas Cooperation Card segíti a vezetőt, hogy tökéletesítse a munkatársakkal kapcsolatos irányítási készségeit, így sokkal hatékonyabban tudja menedzselni és motiválni dolgozóit, az elkötelezettség és a maximális teljesítmény érdekében.

Előnyei:

  • Fejleszti a csapaton belüli kommunikációt és egymás megértését, ezáltal erősödnek a csoportban lévő kapcsolatok.
  • Megkönnyíti a csapat vezetését és növeli a motivációt.
  • Együttműködésre, csapatmunkára és hatékony változáskezelésre tanít.

 

Termékleírás: Időtartam: 1/2 napos workshop
Résztvevők: A cég azon munkatársai, akikről vezetőjük szeretne „Thomas Cooperation Card-ot” kapni (és a vezető- opcionális)
Létszám: maximált létszám: 10 fő/tréner
Módszertan: Facilitált foglalkozás (wokshop oktatási elemekkel)
Eredmény: A foglalkozás során – melynek alapja a résztvevők önismeretének növelése és a többi részvevő motivációjának, a hatékony kommunikáció módjának megértése a Thomas PPA elemzésük alapján – a csapattagok elsajátítják az együttműködéshez szükséges személyes tényezőket, a vezetők pedig az alábbi fontos és egyértelmű információkat tudják meg a munkatársaikról ( a munkatársak által jóváhagyva):

  • az egyén főbb erősségeit,
  • motivátorait,
  • az általa elvárt kommunikációs és a hatékonyságot elérő vezetői stílust,
  • a értékét a szervezet számára,
  • igényeit,
  • korlátait – kockázatait,
  • és fejlesztési területeit.

A fentiekről a részvevők megkapják saját “Ez vagyok én” elnevezésű kártyájukat, a vezetők pedig egy teljes csoportról szóló kártyát tehetnek zsebre, amely egyfajta mankót nyújt részükre az embereikkel kapcsolatos helyzetek leghatékonyabb kezeléséhez. 

A Cooperation Card egy Thomas alapú motivációra épülő, elkötelezettségnövelő, hatékonyságnövelő vezetést támogató eszköz.

További információ:
Telefonszám: 06/30-587-5009
E-mail: slghu@slgthomas.hu, info@contactp.hu